Project omschrijving

Hydraulische cilinders voor inlaatwerk geleverd door ABS

ABS Cilinders heeft in het afgelopen half jaar 120 hydraulische cilinders voor inlaatwerk van het type D140/70-960-TAPR80U-TS80N geleverd aan een van haar klanten actief in de infra.

De hydraulische cilinders voor inlaatwerk worden ingezet om 60 stalen sluisdeuren hydraulisch te openen/sluiten in situaties waarin een hoge water stand wordt voorspeld. Elke individuele stalen sluisdeur wordt bediend door twee hydraulische cilinders.
Het daadwerkelijk openen vindt plaats door middel van een mobiele hydraulische unit, Tijdens het openen/sluiten van de deuren, zijn de cilinders verbonden met het aggregaat door middel van een Multi-koppelaar, een zogenaamde “hot-stab”. Deze verbinding heeft o.a. als eigenschap dat deze snel kan worden verbroken na het openen of sluiten van elke afzonderlijke sluisdeur. Na het afkoppelen zal de sluisdeur in geopende of gesloten stand blijven staan door de aanwezigheid van een balanceerventiel aan stangzijde van de cilinders.
De moeilijkheid van dit project lag voornamelijk in het feit dat geen enkele cilinder van dit project gelijk is, aangezien de cilinders gemonteerd gaan worden in een inlaatwerk welke in het midden dieper is dan aan de zijkanten. Iedere cilinder heeft dezelfde slag, maar de inbouwmaten variëren van 1989mm tot 3065mm. Dit had o.a. gevolgen voor het seriematig kunnen maken van de verlengstukken en het CNC gebogen leidingwerk. Door onze productiemethoden voor dit project aan te passen kunnen we zeggen dat we hier weinig hinder van hebben ondervonden. We hebben dit project dan ook op tijd afgeleverd.
Wilt u meer informatie over onze producten lees dan onze pagina over hydraulische cilinders