Project omschrijving

Levering 2 x D280 inclusief cardan onder NBD norm

Onlangs hebben we twee hydraulische cilinders inclusief cardan afgeleverd voor een brug in de provincie Zuid-Holland. De cilinders hebben een boring van ø280mm, een zuigerstang van ø180mm en een slag van 2805mm en gaan het brugdek bewegen van de basculebrug.
Bijzonder aan deze order zijn de uit één smeedstuk geproduceerde stangvork en het speciaal gefabriceerde cardan met pen gat verbinding. Verder zijn de cilinders voorzien van een keramische deklaag op de zuigerstang. Het gebruikte medium is een biologisch afbreekbare HEES vloeistof (Panolin®). De cilinders, manifold en cardan zijn gespoten in RAL5010. Nadat we een interne Factory acceptance test (FAT-test) uitgevoerd hebben samen met de opdrachtgever gaat deze ze samen met het hydraulisch aggregaat en besturing in bedrijf stellen op locatie.
Deze 2 hydraulische cilinders zijn beide geleverd onder de wel bekende NBD normen van Rijkswaterstaat. Dit omvat onder andere een compleet data boek inclusief materiaalcertificaten, lasrapporten en (sterkte)berekeningsdocumenten.
Hieronder de foto’s van dit project: