Boegschroef en hekschroef & Cilinders

Boegschroeven en hekschroeven zijn onmisbaar bij het nauwkeurig manoeuvreren met een groot schip onder moeilijke omstandigheden: in een haven of sluis, of wanneer de wind op de boeg van het schip staat en sturen lastiger is met alleen de ‘normale’ schroeven die het schip voortstuwen op volle snelheid.
ABS Hydromarine levert verschillende soorten boegschroeven en hekschroeven: hydraulisch en elektrisch aangedreven. Meestal geproduceerd in eigen fabriek.
Innovatieve specialiteit van ABS: de stille en toch krachtige, milieuvriendelijke scheepsschroef
Vaak produceren boeg- en hekschroef veel lawaai. Een nadeel in de haven, zowel voor de bemanning als voor de omgeving. ABS Hydromarine vermindert die geluidsoverlast met behulp van een doordacht ontwerp en slimme smering. Aandrijving door middel van een hoog vermogen tandriem. Resultaat is een drijvende, bronzen schroef met een grote bladen voor een hoge stuwkracht. In de ontwerpfase hebben we niet alleen aan prestaties, maar ook aan het milieu gedacht. Onder andere door de motor buiten de tunnel te brengen. Voor hydraulisch aangedreven boegschroeven kan er gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke hydraulische olie.

Cilinders in vele soorten en maten
ABS produceert – óók speciaal voor de scheepvaart – hydraulische cilinders met een diameter tot 500 mm en een maximale slag van 18 meter. Wanneer u denkt een aangepaste cilinder nodig te hebben, is de kans groot dat het voor ons gaat om één van onze standaard cilinders. Dat betekent: snel duidelijkheid en snel geleverd. Om die snelheid van levering te kunnen garanderen, hebben we een grote voorraad met basiscomponenten, waar bijna elk type cilinder uit is samen te stellen, helemaal op maat. Of het hier gaat om roestvrij stalen cilinders, cilinders met keramische staaf bedekking of cilinders met een op afstand metende sensor of een einde schakelaar. De professionals van onze maritieme tak ‘ABS Nautical Solutions’ helpen graag bij het maken van een goede keuze. We werken nauw samen met alle inspectiediensten voor de beroepsvaart.

Bijzondere aandacht reparatie en service
In de snelle wereld van de scheepvaart, waar tijd altijd geld is, is een minimale wachttijd bij technisch onderhoud of eenmalige mechanische reparaties van groot belang. Om die reden zorgen we er altijd voor dat onze diensten snel, grondig en professioneel zijn. Onze specialisten zijn bekend met alle merken en types van cilinders. Bij een vraag kunnen ze snel de afweging maken die technisch en economisch het beste gaat werken: een onderdeel afkeuren en vervangen, of snel en vakkundig repareren of totaal reviseren, zodat het weer mijlen lang mee kan.
Wij zorgen niet alleen voor schroeven en cilinders, we kunnen u ook helpen met de demontage en montage van een (gerepareerde) cilinder, als dat nodig is.
Speciaal daarom hebben we onze taken ‘nieuwbouw’ en ‘service’ in twee afzonderlijke, onafhankelijke lijnen gebracht. Uw probleem krijgt altijd de juiste aandacht, zonder onnodig oponthoud.