Lieren, pompaandrijvingen & apparatuur baggerschepen

ABS is wereldwijd in de scheepvaart een begrip.

Voor Rusland zijn we de exclusieve dealer van Maro Techniek: lieren, aandrijvingen voor pompen en specifieke toepassingen op baggerinstallaties. Zowel elektrisch als hydraulisch.

Lieren
Maro Techniek is een Nederlands bedrijf. Ze ontwikkelen, ontwerpen en produceren elektrische, hydraulische en pneumatische lieren. En dat al 25 jaar lang, met veel kennis van zaken. Lieren met een maximale capaciteit van ongeveer 100 ton, afhankelijk van de bewerking en toepassing met of zonder controle.
Naast keuze uit een groot aantal standaard lieren biedt ABS u ook een ruime ervaring in klantspecifieke oplossingen voor ‘buitengewone’ toepassingen. Samen met u zoeken we naar de oplossing die economisch én technisch de meeste voordelen biedt. En vooral: die ene oplossing die een werkend antwoord op uw probleem oplevert.

Wij ontwikkelen in 3D, met SolidWorks 3D CAD-software. In onze eigen productiefaciliteit produceren, zandstralen, coaten en testen we ieder product. Alle lassen wordt uitgevoerd volgens de strenge normen voor de scheepvaart: DNV NEN-EN-ISO 15614-1: 2012 / AWS D1.1: 2010 ASME IX: 2013. Op verzoek kunnen we elke lier leveren met getuigenverklaring van de test of een volledige certificering door een aangemelde instantie (NoBo), zoals DNV / GL, B.V. of LR.
Wat uw behoefte ook is, wij kunnen een lier leveren die daarbij past.

Pompaandrijvingen en baggerpompaandrijvingen
Maro Techniek ontwikkelt, ontwerpt en produceert aandrijvingen voor pompen in de maritieme sector. Onder andere een hoog rendement permanente magneet direct drive en verschillende 4-polige baggerpomp aandrijvingen, speciaal voor gebruik in onderwatervoertuigen (IP68).

Onze producten worden veel gebruikt in de baggersector, bijvoorbeeld op profile baggerschepen, sleephopperzuigers, baggermolens en cutterzuigers. Als specialist in klantspecifieke oplossingen gebruiken we alleen rotor en stator sets van gerenommeerde Europese fabrikanten van elektrische motoren. Wij bouwen zelf een stevige, veilige behuizing, flenzen en de klemmenkasten intern. Alle geleverde motoren hebben een kritische ‘volle lading’ test ondergaan. Maro techniek heeft onlangs een nieuwe, baanbrekende elektrische onderwater motor ontwikkeld, op basis van een innovatieve techniek: permanente magneten. De motor werkt met sterke, ingebouwde ‘permanente magneten’, waardoor de noodzaak om de rotor voortdurend te magnetiseren wegvalt. Afschaffing van de blindstroom vermindert de vereiste stroomsterkte en dat leidt weer tot een hogere efficiency en besparing van energiekosten. Dit soort pompeenheden is 2-3% efficiënter dan de bestaande, traditionele driefasige sets. Bovendien is het toestel veel compacter en lichter, met minder bekabeling. Als erkenning van die efficiëntie, is de E-motor van Maro Techniek bekroond met de Super Premium Efficiency IE4 waardering. Voorafgaand aan het inbrengen is de E-motor met succes uitgebreid getest op een zand baggerschip. Naar wens kunnen wij installeren en leveren op verschillende manieren: met of zonder controles en inbedrijfstelling.

Klik hier voor de brochure van MaroTechniek