Loading...

XRF Röntgenfluorescentie Analyzer

Handheld röntgenfluorescentie (XRF) analyzer aangeschaft door ABS Group

Met deze röntgenfluorescentie (XRF) analyzer is het mogelijk om metalen op basis van hun samenstelling uit chemische elementen te identificeren. In de röntgenfluorescentiespectrometrie wordt het materiaal bestraald met harde röntgenstraling. Het materiaal zendt dan bij langere golflengte röntgenstraling uit die karakteristiek is voor de aanwezige elementen die in het materiaal zitten. De techniek is niet destructief: het materiaal wordt niet aangetast door de analyse. Elementen in een groot bereik kunnen met deze techniek worden gemeten. Aan de kant van de lichte atomen wordt de techniek begrensd doordat de uitgezonden röntgenstraling steeds langere golflengten krijgt.

Deze straling is moeilijk goed te detecteren omdat ze heel makkelijk wordt tegengehouden door de vensters die de verschillende onderdelen van het apparaat van elkaar scheiden. Aan de kant van de zware atomen wordt de techniek begrensd doordat de röntgenstraling die wordt gebruikt om de fluorescentie te induceren een hogere energie moet hebben dan de karakteristieke straling van het element dat wordt gemeten. De röntgenstraling in een röntgenfluorescentiespectrometer wordt opgewekt met behulp van een röntgenbuis. Het uittreevenster van de buis, dat bestaat uit beryllium, wordt zo dicht mogelijk bij het monster gebracht om een zo groot mogelijke hoeveelheid fluorescentie te creëren.

ABS heeft gekozen voor de Olympus DELTA Element, dit is een handheld röntgenfluorescentie (XRF) analyzer ontworpen voor snelle, nauwkeurige resultaten. Snel, eenvoudig en betrouwbaar, de DELTA Element bevat de functies en het robuuste ontwerp van de DELTA familie. Met snelle elementaire ID voor screening, sorteren en metaal-analyse, de DELTA Element biedt een snelle ROI voor schroot, PMI, QA/QC en Jewelry / Precious Metals toepassingen.

Met een krachtige röntgenbuis en Si PIN-detector, is de DELTA Element ideaal voor eenvoudige toepassingen. Het biedt snelle ID, screening, sorteren en elementaire en metalen analyse. De DELTA Element biedt een snelle meting met resultaten in enkele seconden, lage grenzen van detectie, en een uitstekende precisie.

In de link een voorbeeld test rapportage: ABS XRF Spectrometer testrapport

Op deze manier kunnen wij de gebruikte materialen in onze hydraulische cilinders garanderen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw materiaal ook te laten testen, neem contact met ons op!!

2018-03-27T10:40:40+02:00