Cilinder Revisie

Het reviseren en repareren van cilinders is voor ABS dagelijks werk. Wij reviseren of repareren alle merken cilinders. Soms is alleen het vervangen van een afdichting voldoende, maar het wil ook wel gebeuren dat er meer aan de hand is.
Het uitbouwen en weer inbouwen van hydraulische cilinders om ze te kunnen reviseren is een specialistisch karwei. Aarzel niet om het volledig uit handen te geven aan een expert op het gebied van cilinders. Een telefoontje en wij verzorgen het volledige proces.

Revisie of toch vervanging van een cilinder?
Onze specialisten zijn vertrouwd met alle merken en types cilinders. Zij helpen u graag met een eerlijk advies, zowel technisch als economisch. Samen maken we een correcte, maar vooral ook op de lange termijn rendabele afweging maken tussen op tijd afkeuren of ‘nog perfect te repareren/volledig reviseren van de cilinder.

Altijd snel bereikbaar, dankzij aparte productielijn voor revisie van cilinders
De cilinderrevisie is een aparte, zelfstandige productielijn binnen ABS Cilinders. U wordt daarom altijd meteen geholpen, zonder oponthoud.

Wat houdt een cilinderrevisie van ABS allemaal in?
Er zijn tal van mogelijkheden, altijd ‘op maat’. Wat we precies doen, hangt af van de noodzaak en van de conditie van de cilinder die gereviseerd moet worden.
Het kan om een totale ‘renovatie’ gaan, waarbij een nog goed werkende cilinder een heel nieuw, tweede leven krijgt. Is dat helemaal niet nodig, dan kiezen we voor een beperkte, praktische revisie. De opties bij een uitgebreide revisie van een hydraulische cilinder:

  • Keramische coating
  • Zuigerstang verchromen of ontchromen
  • Slag verlengen/inkorten
  • Cilinderbuis honen (in eigen productie)
  • Opnieuw conserveren
  • Upgrade van het afdichtingsprincipe
  • Bestaande ontwerpen op tekening archiveren/documenteren

Korte levertijd, korte overleglijnen, dat is de standaard bij ABS Cilinders
Omdat wij de onderdelen voor cilinders helemaal in eigen beheer produceren kan de levertijd verrassend kort zijn. Machines die stilstaan als gevolg van een probleem met cilinders is voor ons geen optie. Wij kennen het belang van het op tijd voorkomen van productieverlies. Daarom zullen we ook altijd flexibel reageren op uw verzoek om revisie, of een vrijblijvend advies daarover.

Heeft u eenmaal besloten wat het beste en meest economische is, dan voeren we de revisie snel, grondig en vakkundig uit.